De Vereniging

Muze is een amateur musicalvereniging uit Nijmegen die in februari 2012 is opgericht. Onder de ongeveer 30 leden bevinden zich mensen die al een brede ervaring hebben op zang-, dans- en/of acteergebied, maar ook leden die pas recentelijk geproefd hebben van het ‘artiestenvak’.

Muze is een sprankelende musicalvereniging waarin gezamenlijk wordt toegewerkt naar een productie, maar waar ook volop ruimte is voor het (verder) ontwikkelen van ieders zang-, dans-, en acteerkwaliteiten. Naast het repeteren van zang, dans en spel is er meer nodig om een productie op de planken te zetten! Dit gebeurt in de verschillende commissies, zoals de materialen-, PR- en productiecommissie, waaraan alle leden deelnemen.
Naast een actieve deelname van de leden aan de verschillende commissies zijn er vele vrijwilligers bij Muze betrokken. Zo zijn er vrijwilligers die Muze ondersteunen bij het maken van kleding en decor, en worden er foto’s en video-opnames gemaakt. Daarnaast zijn vrijwilligers voor de grime en kap aanwezig tijdens de daadwerkelijke productie, en is een toneelmeester/productieleider betrokken om alles voor en achter de schermen soepel te laten verlopen. Verder is er binnen Muze natuurlijk ook volop gelegenheid voor gezelligheid! Door bijvoorbeeld de borrels aansluitend aan de repetities en het organiseren van uitjes naar films en musicals.
In december 2013 heeft Muze na twee jaar voorbereiding met haar eerste productie Baas boven Baas op de planken gestaan in de Lindenberg in Nijmegen. Een spannende, maar zeer succesvolle gebeurtenis waar door het bestuur, het artistiek team, de leden en alle vrijwilligers met veel plezier en trots op terug wordt gekeken! Nog geen anderhalf jaar later stond Muze eind mei 2015 met haar tweede productie Bad Girls op de (zelfgebouwde) planken van Cultuurspinnerij De Vasim, om eind september 2016 nogmaals De Vasim te gebruiken als decor voor Little Shop of Horrors. In april 2018 is Muze qua locatie een nieuwe uitdaging aan gegaan door voor haar vierde musicalproductie, Grand Hotel, Hotel Erica in Berg & Dal om te bouwen tot theater.
Na het succes van de voorgaande producties werkt Muze, ook weer samen met een professioneel Artistiek Team en een handjevol vrijwilligers, aan haar vijfde musicalproductie, Young Frankenstein. Muze repeteert iedere dinsdagavond in Theater de Greppel. Heb je vragen, suggesties of wil je Muze steunen? Dan kun je contact opnemen door middel van het contact formulier, maar je kunt ook een email sturen naar info@muze-nijmegen.nl

Musicalvereniging Muze staat ingeschreven bij de Kamer van Koop onder KVK-nummer 54748577, Postweg 193, 6523 KZ, Nijmegen.