Bad Girls

Na het succes van de eerste productie ‘Baas boven Baas’ heeft Muze met een gevarieerd gezelschap, gevormd door zo’n 30 enthousiaste spelers, gewerkt aan haar tweede musicalproductie ‘Bad Girls’.

Bad Girls is een rauwe maar ook ontroerende en grappige voorstelling die zich afspeelt in een vrouwengevangenis en het verhaal vertelt van de vrouwen in Blok G. De vrouwen zitten een straf uit om de meest uiteenlopende delicten die allemaal uitgebreid aan bod komen. De spanningen tussen de handtastelijke hoofdbewaarder en de opgesloten vrouwen, maar ook tussen de vrouwen onderling lopen soms hoog op. Gelukkig is de nieuwe bazin van plan om het helemaal anders aan te pakken en lijkt hiermee een opstand van de gevangenen in opkomst. Dit alles zorgt voor een rauwe musical met flink veel vaart, sensatie, romantiek en toch ook weer de nodige humor.

Bad Girls werd gespeeld eind mei 2015 op een wel heel bijzondere locatie: Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen. Voor deze gelegenheid werd de oude fabrieksruimte voor een keer omgetoverd tot een gevangenis. De regie werd verzorgd door Dees Verhoeven, de choreografie door Arno van Bergen en de muzikale leiding was in handen van Chantal Stalmeijer. De fantastische band Jazzal zorgde voor live-muziek tijdens de voorstelling.